Forside


Corona regler på Gro Sommerlejr

Aflysning: I 2020 måtte vi være op til 50 personer på lejren – og da vi var flest, var vi 45. Hvis forsamlingsforbuddet i 2021 kommer ned under 50, vil alle uge lejrene blive aflyst.

Smitte ved åndedræt
Når man udånder blidt, kommer der smitte ud i luften, men i ubetydelige mængder. Men fordi det kan ske, at man lige pludselig kommer med et lille nys, host eller rømmer sig, kan udåndingen smitte andre, der er inden for 1 meters afstand. Derfor:
Kram: Hvis man krammer en fremmed, skal man holde vejret, gå 1 meter væk og ånde ud.
Passere: Hvis man går forbi en anden, skal man holde 1 meters afstand.
Spise: Man skal sidde med de samme mennesker hver gang, fordi man er inden for 1 meters afstand af hinanden – og derfor kan smitte hinanden. På sommerlejren har vi borde, hvor der kan sidde 9-10 personer – og andre borde, hvor der kan sidde 4-5 personer. I løbet af hele ugen sidder man sammen med de samme mennesker. Hvis én er smittet, smittes kun de, der sidder ved bordet.
Lejrbål: Her kan man sidde tæt, hvis det er med de samme mennesker, som man spiser sammen med. Ellers holder man 1 meters mellemrum.
Synge eller råbe: Her kommer der mere smitte ud i luften, og derfor skal der være mindst 2 meters afstand til nogen, der står i den retning, som ens hoved vender. Ved lejrbålet kan man godt synge i retning af bålet.
Nys og host: Man vender ansigtet væk fra andre. Inde i et telt nyser og hoster man i ærmet – eller trækker blusen op foran ansigtet.
Mundbind: Hvis man står eller sidder tættere end 1 meter til andre end dem, som man spiser sammen med, skal man bære mundbind. Dermed sikrer man sig imod, at et pludseligt lille nys eller host kan smitte.

Spisegruppe-tilmelding
Hvis man tilmelder sig som ”spisegruppe” , kan man få sit eget (sine egne) bord(e). Er man for eksempel 3-5 personer, får man et spisebord med stole, hvor der kan sidde op til 5. Hvis man er 8-10 personer, får man et spisebord med 2 bænke og op til 2 stole. Hvis man er 15 personer, får man 2 borde og 4 bænke osv. Man udfylder kun én tilmelding, men skriver hvor mange gruppen består af. Dem, der ikke har tilmeldt sig som spisegruppe, danner en spisegruppe på lejren.

Serveringsbord: Man står med 1 meters afstand til dem, der ikke er med i ens spisegruppe. Hvis man ikke har vasket hænder, starter man med at spritte dem, inden man rører noget. Man ånder ikke direkte ned i en gryde eller fad.

Hånd-hygiejne
Overalt på lejren står der håndsprit. Man trykker på flasken et par gange og får sprit i den anden håndflade. Så gnider man grundigt fingre og hænder, hvorved smitten dør. I de år, hvor der ikke er nogen epidemi, bruger vi ikke håndsprit, men vasker hænder – og det er faktisk bedre end håndsprit.
Beskyt dig selv (1): Man beskytter sig selv ved at spritte eller vaske hænder, efter at man har rørt ved noget, hvor der kan være smitte.
Beskyt dig selv (2): Hvis der er risiko for, at man har fået smitte på hænderne og ikke har sprittet eller vasket dem, fører man ikke hænderne op til næse/mund.
Serveringsbord: Man spritter eller vasker hænder, inden man rører ved fade, gryder mm. Hvis man går op til serveringsbordet for at tage noget mere, bruger man spritflasken på bordet, inden man rører noget.
Spisebord: Hvis man ikke har tilmeldt sig som spisegruppe, men danner en spisegruppe på lejren, skal der på bordet stå en spritflaske, som man skal bruge, inden man rækker salt, peber, vandkande mm til hinanden.

Køkken-hygiejne:
Plastikbaljer (1): De hvide baljer bruges som fade eller skåle til madvarer.
Plastikbaljer (2): De røde baljer bruges til opvask af små portioner under madlavningen.
Plastikbaljer (3): De sorte baljer bruges til håndvask. I køkkenet vindtørrer (vifter) maDe sorte baljer bruges til håndvask. I køkkenet vindtørrer (vifter) man sine hænder. Man kan også gå over i vasketeltet og vaske hænder – og her hænger man sit eget håndklæde, som man så bruger.
Madhold: Alle på madholdet spritter eller vasker hænder, inden man går i gang. Hvis man er kommet til at røre sin næse eller mund, spritter eller vasker man hænder, inden man fortsætter.
Før-vask: Alt madlavningsudstyr og redskaber skal vaskes inden brug, så man fjerner eventuel virus.
Sætte på plads: Alt hvad der har stået til lufttørre sættes på plads.

Køkkenopvask: Alt madlavningsudstyr og redskaber skal vaskes op, umiddelbart efter brug – og lægges til lufttørre i de kasser eller reoler, hvor de hører til. Når maden serveres, er alt vasket op – på nær de fade, gryder mm, som skal stå på serveringsbordet.
Rengøring: Ovne, borde mm skal rengøres umiddelbart efter brug.
Viskestykker og karklude: Efter brug hænges de til tørre. Når de er tørre kan de bruges igen. Hvis de er beskidte, hænges de først til tørre og lægges derefter i vasketøjskurven.

Opvask:
Madhold: Man forbereder den individuelle opvask med baljer og vand, idet enhver vasker sin tallerken, kop, glas og spisebestik op.
Individuel opvask (1): Man skraber madaffald af i en spand (skal tømmes på komposten).
Individuel opvask (2): Man vasker op i lunket vand med brug af børste (stor sort firkantet balje).
Individuel opvask (3): Man vasker op i varmt sæbevand med brug af børste (stor sort firkantet balje).
Individuel opvask (4): Man skyller i en balje med vand (stor sort firkantet balje).
Individuel opvask (5): Man sætter alt til lufttørre.
Madhold: Man vasker de fade og gryder mm, der har stået på serveringsbordet.

Rengøring: Lokumstelte, vasketelt og køkkentelte rengøres dagligt.

Aktiviteter: Redskaber, udstyr og materiale til aktiviteter vaskes eller sprittes inden brug.

Børn: De skal ikke bære mundbind. Og alle børn leger med hinanden. På børneugen er det derfor muligt, at alle bliver smittet, hvis ét barn er smittet. Ovenstående voksen-regler gælder dog også på børneugen, fordi det kan begrænse smittespredningen.

Accept: Når man tilmelder sig, afkrydser man, at man har læst overstående tekst og accepterer, at man vil rette sig efter anvisningerne. Når man har tilmeldt sig, får man en sms, der bekræfter tilmeldingen. Her er der også ovenstående tekst. Hvis man fortryder, kan man afmelde sig. Hvis man gør det senest 4 uger før lejrens start, får man sine penge retur.

Bortvisning fra lejren: Hvis en person udviser tegn på at være smittet - eller ikke overholder vore corona-regler, skal vedkommende forlade lejren og tage hjem.