Forside

Projekt Gro har fra starten været tænkt som 3 trin:

1) En sommerlejr, hvor vi udfolder os, som om frihed og kærlighed har erobret verden.

2) Vi køber et stykke land, hvor vi udvider til et helårsprojekt med selvforsyning, kurser, højskole og samfundsforandrende projekter.

3) Vi deltager i en verdensomfattende proces, hvor dyrene opnår frihed, - havene bliver rene, - de fattige i ulandene får deres jord tilbage, - mikrolivet i jorden gendannes, - menneskene får lokal selvbestemmelse, - og forureningen og den globale opvarmning ophører.

Altid arrangere sommerlejre, hvor alle er velkomne.


 

Lejren er RIGTIG ude på landet. Her er fred. Harene og hjortene kommer ofte frem. Falke og ørne svæver over lejren. Man vågner til fuglenes sang. I én retning ser man ud over markerne, hvor der også står store gamle træer. I en anden retning er der en frugtplantage, hvor vi går og smager på bærene. Ved siden af har en en grønsagshave, hvor vi blandt andet graver kartofler op. Og så er der en spændende skov, hvor det er dejligt at gå ture i.


 

Vi startede i 2014 med en meget lille lejr, der så er vokset år for år. Nu har vi maksimum kapacitet på 100 mennesker. Indtil nu har vi højst været 65 - og de fleste uger under 50. Her er gode køkken faciliteter. Mange gasblus. En stor ovn (retter op til 100 personer) og en normal ovn (bruges mest til kager). Meget store, mellemstore og små gryder. Stegepander i forskellige størrelser. Alle slags redskaber, skåle mm. Talerkerne, bestik, krus til alle. Der er vand fra det lokale vandværk – og man kan få varmt brusebad. Vi har et lille køleskab – også på gas. Vi klarer os normalt uden elektricitet. Men vi har en generator, men den bruges mest til at oplade mobiltelefoner samt til musik.


Her er en skitse over lejrpladsen: Alle telte er stormsikrede. Og det er en fantastisk oplevelse at sidde og opleve lyn, styrtende regn, kigge på træer der rusker i stormen, og lytte til vindens susen. Når det er godt vejr sidder vi mest ude - og ofte rundt om bålet.

 

De 3 store telte foran musik scenen bruges mest, når vejret er dårligt. Her spiser vi, holder møder og gruppearbejde mm. I hvert telt er der plads til over 30 personer. Og nogle af teltsiderne er taget ned, så man kan se hinanden. Hvis det regner, og regnen trommer på teltene - og der skal være foredrag, paneldiskussion eller optræden - har vi både stationære og trådløse mikrofoner samt et godt lydanlæg.

Vi har nogle andre halv-store telte, hvor der også kan være gruppearbejde i tilfælde af dårligt vejr.


Lejren styres af en forening, der hedder Folk og Natur. Alle deltagere på sommerlejren bliver automatisk medlemmer af foreningen i et år. Se foreningens vedtægter


Vil du på vores email liste?
Din email adresse:  
jeg vil være mere med.