ForsideUge for Den Grønne Studenter Bevægelse og nye, der vil være med.

1-7. august

805 kr. - prisen dækker kost og logi (6 stjernet græsrods-luksus).

Tommy står for økonomi, indkøb, materiel, organisering af mad mm.
Idéer til program:
Hvordan ser verden ud om 5-10 år, hvis og når vi løser klimakrisen?
Hvilken livsstil, arbejde og social organisation bliver vi nødt til at have i fremtiden?
Hvilke af de andre store kriser skal også løses, hvis vi skal redde klimaet?
Hvem skal vi samarbejde med eller henvende os til for at sikre forandringer?
Hvad er strategien, taktikken og idéerne?Her er et par debat oplæg:

Hvad skal der til for at nå målet med 70 % reduktion af drivhusgasser inden år 2030?Fokus på problemer eller på løsninger?


På lejren kommer der flere debat oplæg.

Vi skal lære at snakke med andre om klimaproblemerne på en positiv måde, så de ikke går i baglås, forsvar, depression mm.
 

Der er smuk og dejlig cykeltur fra Næstved til lejren. Hvis man kommer i bil, er der parkering på græsmarken. Ellers tager man tog til Slagelse eller Næstved, bus 480R til Kyse og går 2 km til lejren eller ring og blive hentet i bil.


Man må gerne medbringe sit eget telt. Men ellers har vi sovetelte. Der er en kabine i hver ende, hvor der kan sove 2-3 personer. Hvis man ikke har selv, kan man leje underlag, sovepose og lagenpose for 100 kr. Betales på lejren – med kontanter, MobilePay eller kreditkort. (Skal forudbestilles på Gro’s hjemmeside).

Vi har store møde/spise telte, veludrustede køkkentelte med store ovne og store gryder, borde-bænke til 100 mennesker, spisegrej til alle, vasketelt, varmt brusebad, lagertelte mm. Det er hyggeligst, hvis vi er max. 70. Så er der også plads til gæster. Vi kan i begrænset omfang tilbyde at betale transport og forplejning til gæster, der laver oplæg/instruktioner mm.

Her er en stor økologisk frugtplantage med al slags frugt, og vi laver selv en stor økologisk grønsagshave. Vi graver kartofler op og høster grønt, laver vegansk lækker mad, og også sund kage, sund slik og sund saft. Det organiske affald kommer i en kompost. Man er velkommen til at gå en tur og plukke og smage.

Alle deltager på skift til at lave mad og vaske op. Vi handler i Super Brugsen 6 km fra lejren og køber økologisk. Madholdet bestemmer selv, hvad de vil lave, men vi instruerer gerne i sund og lækker vegansk mad. Lejren er alkoholfri, sodavandsfri og røgfri – bortset fra røgen fra lejrbålet.

Vi forestiller os, at der i løbet af ugen er gruppearbejder, plenum, tema workshops, øvelser om at udvikle bevidsthed, organisation og psykosociale kompetencer, samarbejde mellem interne grupper og eksterne klimabevægelse mm. Vi tilbyder at videofilme og redigere, sådan at det kan uploades på de sociale medier – og dermed påvirke andre.

Vores erfaring er, at selve vores sommerlejr indebærer bevidsthedsmæssige forandringer. De første 2-3 dage stresser man af. Så begynder man at opleve sig selv som en del af naturen. Man opdager sin dyriske vilje og sin sociale lyst. Man får tanker om at ændre sit liv. Det gør, at man begynder at snakke med andre om fremtiden. Noget af det, som man troede var vigtigt, betyder ikke noget mere. Men man øjner helt nye muligheder, som virker tiltrækkende og spændende. Man ser verden og fremtiden på en ny måde. Alt dette medfører, at man bliver mere klar over, hvad der skal til for at skabe de nødvendige forandringer. Og samtidig vokser også ens mod og handlekraft. Vi har et professionelt lydanlæg med trådløse mikrofoner og store højtalere, og via sanghæfter, musik mm. giver vi mulighed for, at deltagerne vænner sig til at optræde og holde taler.

I en travl hverdag, hvor man både skal følge med i videnskabelige teorier, politiske intriger og events på sociale medier, er det svært at orientere sig. På Gro Sommerlejr får man en slags befrielse, hvor man kan inspirere hinanden, mærke efter, opnå overblik, få visioner og lægge planer. Vi tilbyder en velorganiseret lejr, hvor alt fungerer, og hvor man kan fokusere på det vigtigste.

 


Hvad kan vi ellers tilbyde?

 

På lejren har vi et stort musik telt med guitarer, el-bas, klaver, trommer, andre instrumenter, mikrofoner, nodestativer, mixer, højtalere mm. Vi kan tilslutte en bærbar og spille elektronisk musik. Det kan for eksempel være forskellige rytmer til morgen dans, til frigørende dans, shamanistisk meditation mm. Men vi tilbyder også at instruere i musik og sang, hvis nogen vil optræde. Så har vi sangblade med tekster og lydfiler, så man kan høre melodierne på sin smartphone. Når vi sidder omkring lejrbålet, har vi både sanghæfte og instrumenter.

Vi har forberedt 2 skovvandringer (forskellige ruter) med poster, hvor der hænger nogle sedler med informationer og spørgsmål, som handler om natur, økologi, biodiversitet, klima, bæredygtighed og jordbrug. Så vandrer man i små hold og snakker om det frem til næste post. I løbet af turen vil de fleste blive meget klogere. Tilbage på lejren får man så de rigtige svar.

 
 

Vi har en volleybold bane. Her spiller vi helst alternativ og sjov volleybold. Bolden må gerne røre jorden én gang, og man må slå til bolden, lige så mange gange man vil, inden den sendes over nettet. Vi har tilsvarende en mini-tennisbane og bløde bolde, hvor det også handler om at have det sjovt i stedet for at bruge kræfter.

Vi har en masse forskellige slags tøj og kostumer, så man kan lave karneval. Man kan også lave afrikansk dans eller indiansk pow-wow dans. Indisk mad og thai te samt tempeldans. Eller Honolulu dans, hvor man kun er dækket med bregneblade.

 
 

Hvis vejret er meget varmt, kan man tage til stranden. Man går små 2 km til bussen og kører til Bisserup Strand, hvor der er en helt fantastik god badestrand. Der er også en isbod. Hvis deltagerne medbringer cykler, er der 12-14 kilometer til stranden. Her er selve køreturen kedelig. Man kan også cykle 12 kilometer til en badesø. Og her er turen meget smuk og afvekslende.